25. 2. 2013

Kura floritské

kura, cibuľa, mrkva, kúsok celeru, bobkový list, šťava z polovičky citróna, 1,25 dl bieleho vína, vajce, hladká múka, soľ, korenie, olej

Kura rozporcujeme, cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu a celer jemne nastrúhame, pridáme k cibuli a zalejeme bielym vínom a citrónovou šťavou a ešte pridáme rozdrobený bobkový list. Do tejto zmesi naložíme rozporcované kura a necháme odstáť. Najlepšie celú noc a v chladničke. Dbáme na to, aby bolo mäso zmesou dobre pokryté. Pred prípravou mäso osušíme, obalíme v hladkej múke a rozšľahanom vajíčku, ktoré osolíme a okoreníme. V rozohriatom oleji potom všetko vypražíme. Môžete podávať so zemiakmi a hodí sa k tomu aj zeleninová príloha.

Žiadne komentáre: