2 porcie pečeného kuraťa, cibuľa, 2 lyžice oleja, 50 g párku alebo hydinového salámu, mletá sladká paprika, 300 g rajčín, 150 g vareného karfiolu, 2 sterilizované uhorky, soľ, sójová omáčka, šťava z pečeného kuraťa, petržlen
Z porcií kuraťa odstránime väčšie kosti, mäso nakrájame na kúsky, párok na tenké koliečka (salám na kocky), rajčiny ponoríme na 10 sekúnd do vriacej vody, olúpeme a nakrájame na diely, karfiol rozoberieme na ružičky, uhorky nakrájame na koliečka. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mletú papriku, po spenení hneď vmiešame rajčiny a krátko podusíme. Osolíme ich, pridáme udeninu, karfiol, uhorky, soľ, sójovú omáčku, nasekaný petržlen a krátko podusíme. Pripravené kura prehrejeme v šťave od pečenia, pridáme ho k zelenine a ešte krátko povaríme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára