1 kg údeného mäsa,600 g karotky,1 kg zemiakov,0,5 kg petržlenu, bobkový list,1 ČL rasce,2 cibule,mleté čierne korenie,soľ
Cibuľu ošúpte, prekrojte napoly. Do veľkého hrnca dajte údené mäso, zalejte studenou vodou, pridajte cibuľu, bobkový list, rascu, prikryte a na miernom plameni varte asi 2 hod., podľa potreby z povrchu zbierajte penu. Karotku a petržlen očistite, nakrájajte na väčšie kúsky, zemiaky ošúpte, prekrojte na štvrtiny a dajte do misy so studenou vodou. Uvarené údené mäso vyberte, vývar preceďte, nechajte ešte raz prevrieť. Pridajte zemiaky, karotku, petržlen, varte pri miernej teplote asi 30 min. Údené mäso pokrájajte na hrubšie plátky a vložte do hotovej polievky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára