13. 2. 2013

Cviklová polievka

2 stredné cvikly, malá cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, šťava z 0,5 citróna, 2 lyžice smotany na varenie, hrnček kyslej smotany

Cviklu ošúpeme, očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme. Cviklu spolu s celou cibuľou dáme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu a na miernom ohni povaríme prikryté do zmäknutia. Osolíme a okoreníme. Keď cvikla zmäkne, z polievky vyberieme cibuľu, pridáme smotanu na varenie a všetko dôkladne a dohladka rozmixujeme ponorným mixérom. Opäť prevaríme, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Pred podávaním ozdobíme kyslou smotanou.

Žiadne komentáre: