18. 2. 2013

Mexická paradajková polievka

2 strúčiky cesnaku,150 g zelerovej vňate,trochu tymian,trochu citrónová šťava,zväzok petržlenu alebo pažítky,2 lyžice masla, trochu cayenské korenie,750 g sparených a olúpaných paradajok, niekoľko plátky citrón

Olúpaný cesnak nadrobno nasekáme. Petržlen a zeler očistíme, umyjeme a rozkrájame na malé kúsky.Na rozohriatom masle opražíme nakrájanú zeleninu, zalejeme 200 ml studenej vody, pridáme tymian a pod pokrievkou dusíme asi 15 minút. Polovicu zeleniny dáme bokom a zvyšok rozmixujeme s paradajkami. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Paradajkovú polievku necháme vychladnúť a vmiešame na rozmixovanú zeleninu.Na tanieri ozdobíme plátkami čerstvo nakrájaného citrónu.

Žiadne komentáre: