500 g mletého bravčového mäsa (pliecko), 2-3 krajce chleba, 2-3 strúčiky cesnaku, korenie, soľ, trochu vegety, olej na vyprážanie
šalát :1 kg varených zemiakov v šupke, väčšia cibuľa, soľ, korenie, voda, trochu cukru, ocot
Mäso zmiešame s vajciami, pridáme chlieb, ktorý sme najskôr namočili do studenej vody a vyžmýkali Dochutíme soľou, vegetou, korením a pretlačeným cesnakom. Mokrými rukami sformujeme guľky, ktoré v horúcom oleji vypražíme.(najlepšie vo fritéze, fašírky zostanú šťavnaté) Podávame so zemiakovým šalátom.
Šalát : Zemiaky očistíme, pretlačíme cez krájač na zemiaky, pridáme pokrájanú cibuľu, soľ a korenie. Zalejeme nálevom, ktorý sme si pripravili z vody, cukru a octu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára