18. 2. 2013

Frankfurtská polievka

väčšia cibuľa, 2 PL masti, 20 dkg točenej salámy alebo párky, 5 ks stredne veľkých zemiakov, 4 PL hladkej múky, korenie - sladká a pálivá paprika, grilovacie korenie, soľ, korenie

Cibuľu je potrebné nakrájať nadrobno a dať zosklovatieť na masti. Pridáme na kolieska nakrájaný salám alebo párky. Údeninu opražíme a pridáme korenie - papriku, grilovacie korenie a hneď zalejeme vodou či vývarom. Dusíme asi 10 minút, potom pridáme nakrájané zemiaky, osolíme a varíme kým sú zemiaky mäkké. Medzitým si rozmiešame vo vode hladkú múku a tou potom polievku zahustíme na potrebnú hustotu. Múku povaríme a prípadne dochutíme. Týmto je polievka hotová a môžeme sa podávať.

Žiadne komentáre: