2 l vývaru z kostí, 250 g suchej fazule, červenú papriku, soľ, čierne korenie, rasca, zopár strúčikov cesnaku, polievkovú lyžicu bravčovej masti, 300 g spišských alebo iných párkov, polievkovú lyžicu hladkej múky
Večer fazuľu preberieme a necháme ju cez noc vo vode. Na druhý deň ju dáme variť do vývaru z kostí, do ktorého pridáme soľ a 1 kávovú lyžičku rasce.Pred dovarením fazule si z pripravených párkov nožíkom narežeme súmerne kolieska, ktoré pridáme do vývaru.Potom si nachystáme zápražku z bravčovej masti a hladkej múky. Zápražka musí byť tmavšia a hustejšia. Akonáhle je hotová, dáme ju trocha ochladiť a potom obohatíme o rozdrvený cesnak, červenú papriku a čierne korenie. Zápražku zalejeme časťou vývaru z kostí, ktorý sme si nabrali vareškou z hrnca.Potom fazuľovú polievku s párkami a prevarenou zápražkou zalejeme a vlejeme do polievky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára