27. 2. 2013

Zemiakové placky plnené pečienkou

0,5 kg zemiakov, 3-4 PL hladkej múky,  vajce, soľ, cesnak, majorán, čierne korenie, mlieko, olej
plnka : 0,5 kg kuracích pečienok, cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, provensálske bylinky, trochu kečupu, olej


Zemiaky očistíme, nastrúhame, pridáme vajce, múku, trochu mlieka a dochutíme soľou, korením, majoránom a prelisovaným cesnakom. Malou naberačkou dávame cesto na rozpálený olej. Placky vypražíme do ružova z oboch strán.
Plnka : Pečienky umyjeme, nakrájame na malé kocky. Cibuľu očistíme, pokrájame na kocky a speníme na oleji. Pridáme pečienky, korenie a usmažíme pod pokrievkou. Hotové dochutíme soľou, kečupom a bylinkami.

Žiadne komentáre: