3. 2. 2017

Zapekané cestoviny podľa Janky Hubinskej

1 vrecúško cestovín, 2 smotany, 2 dl mlieka, 6 strúčikov cesnaku, 200 g salámy alebo kuracie pečeného mäsa, 100 g prerastenej slaniny, 300 g zeleniny (mrkva, pór, brokolica, paradajky, papriky), koreniny a bylinky podľa chuti (bazalku, mleté biele korenie a podobne)
Mrkvu pokrájame na malé kocky, pór na kolieska, brokolicu na približne rovnaké kúsky ako pokrájaná mrkva. Smotanu dobre vymiešame s mliekom a prelisovaným cesnakom. Salámu a slaninu pokrájame na malé kocky. Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Do pekáča dáme vrstvu uvarených cestovín, na cestoviny vrstvu salámy a slaniny a vrstvu zeleniny. Suroviny v pekáči zalejeme zmesou smotany a mlieka a posypeme korením a bylinkami. Opäť dáme vrstvu cestovín, salámy, slaniny a zeleniny. Zalejeme smotanou s mliekom a posypeme korením a bylinkami. Takto môžeme pridať ďalšie vrstvy, pričom poslednou vrstvou budú cestoviny. Zalejeme smotanou s mliekom a dáme do rúry zapiecť. Zapekáme asi 20 až 30 minút.

Žiadne komentáre: