3. 2. 2017

Špagety s morčacím mäsom

1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 1 zeler, 1 PL olivového oleja, 1 konzerva olúpaných paradajok, 2 červené chilli papričky, soľ, korenie, 2 KL vínneho octu, štipka cukru, 1/2 kg Špagiet, 1/2 kg morčacích rezňov, 2 paradajky, 150 ml smotany, 15 dkg strúhaného parmezánu
Cesnak a cibuľu ošúpeme, cibuľu nasekáme jemne, cesnak nahrubo. Zeler očistíme, nakrájame na jemné plátky a zelenú časť odložíme. Zeler asi 4 minúty povaríme, potom prudko ochladíme. Cibuľu a cesnak podusíme na 2 lyžiciach oleja, pridáme rajčiny z konzervy vrátane šťavy a papričky nakrájané na tenké kolieska. Všetko varíme na miernom ohni 20 minút. Osolíme a ochutíme korením, octom a cukrom.Cestoviny uvaríme a necháme odkvapkať.
Mäso nakrájame na prúžky a opečieme na zvyšnom oleji. Rajčiny ošúpeme, zbavíme jadier, nakrájame, osolíme a okoreníme. Smotanu vlejeme do omáčky a dobre premiešame.
Mäso, rajčiny, zeler, zelerové listy a omáčku dáme na cestoviny a posypeme parmezánom.

Žiadne komentáre: