0,5 kg mäsa z kurčaťa, 2 PL masla, 1/2 kg špagiet, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 PL oleja, 30 dkg čerstvého špenátu, 2 PL hladkej múky, 500 ml mlieka, 10 dkg goudy, soľ, biele korenie, nastrúhaný muškátový orech, šťava z 1 citróna
Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky a na panvici na horúcom masle zo všetkých strán asi 15 minút opekáme. Osolíme a okoreníme.
Cestoviny špagety uvaríme podľa návodu, potom vyberieme z vody a necháme dobre odkvapkať.
Cibuľu a cesnak ošúpeme, jemne nasekáme a podusíme na rozpálenom oleji.
Špenátové listy poriadne opláchneme a vo vriacej osolenej vode krátko povaríme (5 minút). Necháme odkvapkať.
Opečené kuracie mäso vyberieme z panvice, vypečenú šťavu posypeme múkou, pridáme mlieko a dobre rozmiešame. Potom pridáme cibuľu a cesnak, citrónovú šťavu a pri slabej teplote asi 10 minút povaríme. Vložíme nastrúhaný syr, muškátový orech, podľa chuti osolíme a okoreníme.
Cestoviny, špenát a mäso preložíme do nákypovej formy, prelejeme omáčkou a zapekáme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 35 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára