3. 2. 2017

Špagety s karfiolom

400 g špagiet , 1 stredný karfiol, 150 g čerstvých šampiňónov, 2 lyžice olivového oleja, 2 lyžice masla, 100 g syra na strúhanie, 0,8 l mlieka, 1 lyžica petržlenovej vňate, 2 lyžice hladkej múky. Mleté čierne korenie, soľ
Karfiol umyjeme, rozoberieme na ružičky a varíme v slanej vode asi 7 minút. Šampiňóny očistíme, pokrájame a orestujeme na olivovom oleji. V osobitnej panvici roztopíme maslo, prisypeme múku a krátko opečieme. Pridáme mlieko a postrúhaný syr. Miešame do zhustnutia. Okoreníme, osolíme a vložíme pokrájané šampiňóny, karfiol a premiešame. Na záver ochutíme posekanou petržlenovou vňaťou. Zmes vylejeme na špagety vopred uvarené v slanej vode.

Žiadne komentáre: