1 mensia sliepka, 40 g masla, sol
Plnka: 100 g zemle, 1 dl mlieka, 2 vajcia, sol, mlete cierne korenie, vnutornosti zo sliepky, 50 g masla, citronova kora, petrzlenova vnat, struhanka
Ocistenu a umytu sliepku uvarime do makka. Ak pridame k vyvaru zo sliepky korenovu zeleninu a zavarku, mozeme ho podavat ako polievku. Uvarenu sliepku vyberieme, potrieme maslom a v rure opecieme do zlata.
Plnka: Na kocky pokrajane zemle zalejeme mliekom, v ktorom sme rozslahali zltky, sol, mlete cierne korenie, zomlete vnutornosti zo sliepky, maslo, uslahany sneh z bielkov, postruhanu citronovu koru a nadrobno posekanu petrzlenovu vnat. Podla potreby zahustime struhankou. Polovicnu davku plnky dame do vyssieho vymasteneho pekaca, na nu poukladame vykostenu pokrajanu sliepku, zakryjeme druhou polovicou plnky, pokvapkame maslom a zapecieme v rure. Podavame s opekanymi zemiakmi a salatom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára