1 kurca, sol, mlete cierne korenie, 1 lyzicu oleja, hydinovy vyvar
Plnka: 1 lyzicu oleja, 1 cibulu, 100 g cerstvych hub, 150 g sunky alebo sunkovej salamy, 2 zemle, 2 lyzice mlieka, 2 vajcia, sol, postruhany muskatovy oriesok, 1 lyzicu zelenej petrzlenovej vnate posekanej nadrobno
Kurca najprv vykostime tak, ze prsia prerezeme po dlzke vedla kosti a opatrne odrezeme maso a kozu. Potom vykostime stehna tak, aby vznikol plat masa, ktory osolime, okorenime mletym ciernym korenim, naplnime pripravenou plnkou, zvinieme, previazeme hrubou nitou a prudko opecieme v rozohriatom oleji zo vsetkych stran. Potom podlejeme hydinovym vyvarom a upecieme do makka.
Plnka: V rozohriatom oleji spenime cibulu posekanu nadrobno, pridame ocistene huby pokrajane na platky a sunku alebo sunkovu salamu pokrajanu na kocky, oprazime do zlata a nechame vychladnut. Zemle pokrajame na male kocky, sparime horucim mliekom, pridame vajcia, sol, postruhany muskatovy oriesok, posekanu zelenu petrzlenovu vnat, oprazenu sunku s hubami a spolu premiesame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára