3. 2. 2017

Plnené bylinkové slimáky

12 plátkov cestovín (lasagne), 100 g slaniny, 1 cibuľu, 600 g kyslej kapusty, petržlenovú vňať, 6 lyžíc kyslej smotany, 2,5 dl zeleninového vývaru, rascu, mleté čierne korenie, soľ
Slaninu pokrájame na kocky a opražíme spolu s pokrájanou cibuľou. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu, rascu a päť minút dusíme. Primiešame posekanú petržlenovú vňať a 6 lyžíc kyslej smotany. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Lasagne varíme asi päť minút, vyberieme a poukladáme na kuchynskú utierku. Kapustovú plnku dáme na jednotlivé plátky lasagní, zavinieme a priečne prekrojíme na polovice. Zvislo poukladáme vedľa seba do hrnca a zalejeme vývarom. Prikryjeme a v rúre pečieme asi 30 minút.

Žiadne komentáre: