15. 2. 2017

Kura s cukinou

cukina, 4 PL oleja, 400 g kuracieho masa, vajce, 30 g struhaneho parmezanu, 2 hlavicky cesnaku, cibula, 4 rajciny, kecup, provensalske korenie, 200 g mozzarelly, cukor, sol, korenie
Cukinu nakrajame na jemne platky, povarime v slanej vode 3 minuty. Prelejeme ju studenou vodou, z oboch stran potrieme olejom a grilujeme dozlata. Kuracie maso omyjeme, osusime, nakrajame na pasiky, osolime a namocime do rozslahaneho vajca s nastruhanym parmezanom. Na panvici rozohrejeme 2 PL oleja a maso opecieme. Na oleji oprazime nakrajanu cibulu, pridame najemno nakrajane paradajky, zmes zalejeme kecupom a nechame ju dusit. Osolime, pridame provensalske korenie, cierne korenie a trosku cukru. Zmes vlozime do misy, navrch rozlozime kuracie maso, platky cukiny a mozzarelly. Zapekame 30 minut.

Žiadne komentáre: