21. 2. 2017

Kohút na víne

1 mlady kohut, sol, 150 g anglickej slaniny, 150 g mladych cibuliek, 4 lyzice oleja, mlete cierne korenie, 2 lyzice konaku, 5 dl dezertneho cerveneho vina, 150 g sampinonov, 20 g hladkej muky, strucik cesnaku
Kohuta rozporciujeme, povarime v osolenej vode, vyberieme a ususime. Anglicku slaninu pokrajame na male kocky, rozprazime, pridame cibulky pokrajane nadrobno a spenime. Do tohto zakladu vlozime maso, polejeme ho olejom, oprazime, okorenime mletym ciernym korenim, polejeme teplym konakom a zapalime. Ked alkohol zhori, polejeme vinom, prikryjeme a dusime. Ak je maso takmer makke, pridame sampinony, muku oprazenu nasucho a vsetko spolu udusime do makka. Hotove ochutime rozotretym cesnakom.

Žiadne komentáre: