3. 2. 2017

Cestoviny s paradajkovou omáčkou

500 g cestovín "vrtuľky", 2 paradajky, paradajkový pretlak (3 PL), soľ, olej, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 paprika, 2 sladkokyslé uhorky, štipku cukru, zeleninový vývar, múka na zahustenie, petržlenovú vňať
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme, odkvapkáme. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme prelisovaný cesnak, pásiky papriky, kolieska paradajok a paradajkový pretlak. Zmes za stáleho miešania chvíľu dusíme, potom zalejeme vývarom a osolíme. Pridáme nadrobno nakrájané uhorky, pomiešame a chvíľu povaríme. Omáčku zahustíme múkou rozmiešanou v troške vody, dochutíme cukrom. Na tanieroch pripravené množstvá cestovín polejeme omáčkou a posypeme vňaťou.

Žiadne komentáre: