3. 2. 2017

Cestoviny so slaninou

300 g cestovín, hladká múka, vegeta, 150 g prerastenej oravskej slaniny, nasekaná petržlenová vňať, 1,5 dl smotany na varenie, 80 g nastrúhaného tvrdého syra, zeleninový vývar, soľ, mleté čierne korenie
Cestoviny uvaríme v posolenej vode, scedíme a odložíme. Na malé kúsky pokrájanú oravskú slaninu opečieme v panvici. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku dáme lyžicu hladkej múky a zalejeme vývarom. Rozvaríme a prilejeme sladkú smotanu. Postupne pridávame postrúhaný tvrdý syr. Varíme, kým sa syr nerozpustí. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, vegetou, nasekanou petržlenovou vňaťou a spolu premiešame. Uvarené cestoviny podávame s omáčkou a posypeme opraženou slaninkou.

Žiadne komentáre: