Cestoviny uvaríme podľa návodu, scedíme a necháme odkvapkať. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme posekaný cesnak, pásiky papriky a rajčinový pretlak. Zmes za stáleho miešania chvíľu podusíme. Zalejeme vývarom a posolíme. Pridáme klinčeky, škoricu a nadrobno pokrájanú uhorku. Premiešame a chvíľu povaríme. Omáčku zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody. Dochutíme cukrom a citrónovou šťavou. Na každú porciu cestovín dáme omáčku a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
3. 2. 2017
Cestoviny s omáčkou
500 g cestovín, soľ, olej, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 paprika, 3 polievkové lyžice rajčinového pretlaku, 2 sladkokyslé uhorky, 2 klinčeky, trochu škorice, cukor, citrónová šťava, 2,5 dl zeleninového vývaru, 1 lyžička maizeny, petržlenová vňať
Cestoviny uvaríme podľa návodu, scedíme a necháme odkvapkať. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme posekaný cesnak, pásiky papriky a rajčinový pretlak. Zmes za stáleho miešania chvíľu podusíme. Zalejeme vývarom a posolíme. Pridáme klinčeky, škoricu a nadrobno pokrájanú uhorku. Premiešame a chvíľu povaríme. Omáčku zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody. Dochutíme cukrom a citrónovou šťavou. Na každú porciu cestovín dáme omáčku a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Cestoviny uvaríme podľa návodu, scedíme a necháme odkvapkať. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme posekaný cesnak, pásiky papriky a rajčinový pretlak. Zmes za stáleho miešania chvíľu podusíme. Zalejeme vývarom a posolíme. Pridáme klinčeky, škoricu a nadrobno pokrájanú uhorku. Premiešame a chvíľu povaríme. Omáčku zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody. Dochutíme cukrom a citrónovou šťavou. Na každú porciu cestovín dáme omáčku a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára