3. 2. 2017

Cestoviny na zeleno

400 g krátkych cestovín (penne, vretená), 250 g brokolice rozdelenej na ružičky, 1 strúčik cesnaku, 1 citrónu, 3 sušené chilli papričky, parmezán, olivový olej, píniové oriešky, soľ, korenie
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Brokolicu rozdelíme na ružičky, umyjeme a uvaríme. Štyristo gramová brokolica s hlúbom bude stačiť po orezaní pre štyri osoby (bez hlúbu bude čistá váha niečo cez 200 g). Uvarenú brokolicu scedíme a roztlačíme vidličkou. Pridáme prelisovaný cesnak a jemne nastrúhanú citrónovú kôru. Sušené chilli papričky rozdrvíme a pridáme do zmesi. Môžeme pridať asi 3 polievkové lyžičky píniových orieškov, ktoré zmes zjemnia a oživia (Ja som naschvál vynechala). Cestoviny zlejeme a pridáme do brokolicového pesta. Premiešame, podľa chuti osolíme, okoreníme (nešetriť), pokvapkáme citrónovou šťavou z polovice citróna a polejeme olivovým olejom. Podávame s nastrúhaným parmezánom alebo iným vhodným tvrdým syrom.

Žiadne komentáre: