Baklazany olupeme a pokrajame na platky. Rajciaky pokrajame na kolieska a takto pripravenu zeleninu opecieme na masle. Do vymastenej ohnovzdornej misy striedavo ukladame opecene baklazany, rajciaky. Vrch potrieme pretlacenym cesnakom, osolime, okorenime mletym ciernym korenim, podlejeme trochou vody a v rure prikryte udusime. Hotove jedlo vyberieme z rury, posypeme oprazenou zemlou, tvrdym struhanym syrom, pokvapkame rozpustenym maslom a vlozime este do vyhriatej rury, v ktorej takto upravene jedlo rychlo zapecieme.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
6. 2. 2017
Baklažány zapekané s rajčiakmi
400 g baklazanov, 4 zrele rajciaky, 60 g masla, 2 struciky cesnaku, sol, mlete cierne korenie, 1 zemlu, 40 g tvrdeho syra na struhanie
Baklazany olupeme a pokrajame na platky. Rajciaky pokrajame na kolieska a takto pripravenu zeleninu opecieme na masle. Do vymastenej ohnovzdornej misy striedavo ukladame opecene baklazany, rajciaky. Vrch potrieme pretlacenym cesnakom, osolime, okorenime mletym ciernym korenim, podlejeme trochou vody a v rure prikryte udusime. Hotove jedlo vyberieme z rury, posypeme oprazenou zemlou, tvrdym struhanym syrom, pokvapkame rozpustenym maslom a vlozime este do vyhriatej rury, v ktorej takto upravene jedlo rychlo zapecieme.
Baklazany olupeme a pokrajame na platky. Rajciaky pokrajame na kolieska a takto pripravenu zeleninu opecieme na masle. Do vymastenej ohnovzdornej misy striedavo ukladame opecene baklazany, rajciaky. Vrch potrieme pretlacenym cesnakom, osolime, okorenime mletym ciernym korenim, podlejeme trochou vody a v rure prikryte udusime. Hotove jedlo vyberieme z rury, posypeme oprazenou zemlou, tvrdym struhanym syrom, pokvapkame rozpustenym maslom a vlozime este do vyhriatej rury, v ktorej takto upravene jedlo rychlo zapecieme.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára