8. 9. 2016

Zemplínsky zemiakový šalát

1 kg zemiakov ,10 dg cibule,10 dg uhoriek zo sladko-kyslého nálevu,sladkokyslý nálev z uhoriek,cukor (iba trošku na lyžicu pre chuť),dve až tri kávové lyžičky horčice,soľ,čierne mleté korenie,štyri polievkové lyžice jedlého oleja
Zemiaky uvaríme v šupe, vyberieme a necháme otiecť. Potom ich ošúpeme a nakrájame nadrobno. Nadrobno nasekáme aj cibuľu a uhorky. Všetky suroviny vložíme do jednej veľkej misy a dôkladne premiešame. Sladkokyslý nálev z uhoriek prilievame radšej po troškách a chutnáme, pretože môže výrazne zmeniť chuť jedla. Šalát je vhodný na konzumáciu, aj keď je vďaka uvareným zemiakom ešte teplý, ale vhodný je aj za studena.

Žiadne komentáre: