1
kg zemiakov ,10 dg cibule,10 dg uhoriek zo sladko-kyslého
nálevu,sladkokyslý nálev z uhoriek,cukor (iba trošku na lyžicu
pre chuť),dve až tri kávové lyžičky horčice,soľ,čierne mleté
korenie,štyri polievkové lyžice jedlého oleja
Zemiaky
uvaríme v šupe, vyberieme a necháme otiecť. Potom ich ošúpeme a
nakrájame nadrobno. Nadrobno nasekáme aj cibuľu a uhorky. Všetky
suroviny vložíme do jednej veľkej misy a dôkladne premiešame.
Sladkokyslý nálev z uhoriek prilievame radšej po troškách a
chutnáme, pretože môže výrazne zmeniť chuť jedla. Šalát je
vhodný na konzumáciu, aj keď je vďaka uvareným zemiakom ešte
teplý, ale vhodný je aj za studena.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára