paradajky,
pre 6 osôb cca 1 kg,voda, cca pol litra,mlieko aspoň pol
litra,sladká smotana 2,5 dcl,hladká múka, asi 4 lyžice,vajce (1
až 2),bobkový list,mleté čierne korenie,soľ,ocot (nemusí byť,
na dochutenie, stačí aj 1 malá lyžička), chlieb na zajedanie
Paradajky
prekrojíme na menšie časti, vložíme do hrnca, pridáme vodu,
bobkový list a necháme rozvariť. Zmes potom prepasírujeme do
väčšieho hrnca cez hustejšie sitko, čím z nej odstránime
šupky. Získame tak základ pre ďalšiu prípravu mačanky. V
mlieku rozhabarkujeme múku a vlejeme do základu. Pridáme smotanu,
rozšľahané vajcia a trošku čierneho korenia. Za stáleho
miešania necháme prevariť a zhustnúť. Dochutíme soľou, môžeme
pridať aj trochu octu. Hotovú mačanku buď zajedáme chlebom,
alebo do nej tesne pred konzumovaním vložíme na kúsky pokrájané
chrumkavé hrianky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára