8. 9. 2016

Paradajková mačanka

paradajky, pre 6 osôb cca 1 kg,voda, cca pol litra,mlieko aspoň pol litra,sladká smotana 2,5 dcl,hladká múka, asi 4 lyžice,vajce (1 až 2),bobkový list,mleté čierne korenie,soľ,ocot (nemusí byť, na dochutenie, stačí aj 1 malá lyžička), chlieb na zajedanie
Paradajky prekrojíme na menšie časti, vložíme do hrnca, pridáme vodu, bobkový list a necháme rozvariť. Zmes potom prepasírujeme do väčšieho hrnca cez hustejšie sitko, čím z nej odstránime šupky. Získame tak základ pre ďalšiu prípravu mačanky. V mlieku rozhabarkujeme múku a vlejeme do základu. Pridáme smotanu, rozšľahané vajcia a trošku čierneho korenia. Za stáleho miešania necháme prevariť a zhustnúť. Dochutíme soľou, môžeme pridať aj trochu octu. Hotovú mačanku buď zajedáme chlebom, alebo do nej tesne pred konzumovaním vložíme na kúsky pokrájané chrumkavé hrianky.

Žiadne komentáre: