17. 9. 2016

Zapekané cestoviny s mletým mäsom

balík cestovín (akýchkoľvek), 500 g mletého mäsa ,(1/2 hovädzieho, 1/2 bravčového) čertovskú omáčku , cigánsku omáčku, šľahačku ,korenie , soľ ,bazalku , cesnak, cibuľu syr na strúhanie
Cestoviny dáme variť do vriacej osolenej vody s kvapkou oleja. Medzitým si pripravíme omáčku. Nakrájame cibuľku najemno a pomaly ju osmažíme, ale nesmie nám zhnednúť. Potom pridáme mleté mäso a osmažíme. Pridáme všetko korenie, občas premiešame, aby sa námmäso nepripálilo. Potom vylejeme opatrne zvyšok oleja, zalejeme čertovskou a cigánskou omáčkou (tie môžeme nahradiť aj šúpanými paradajkami) a nakoniec prilejeme šľahačku. Medzitým hotové cestoviny scedíme a dáme do varnej misky alebo pekáča. Zalejeme hotovou mäsovou omáčkou a dáme asi na 10 minút prudko zapiecť do vopred vyhriatej rúry. Potom dáme na tanier a posypeme strúhaným syrom.

Žiadne komentáre: