17. 9. 2016

Zapekané cestoviny s karfiolom a syrom

balík bezvaječných cestovín, karfiol , 300 g syra tofu, 250 ml zálievky (200 ml vody,, 50 ml rastlinného oleja,, lyžičku vegety,, 3 strúčiky cesnaku) ,2 lyžice nadrobno posekanej zelenej petržlenovej vňate
Bezvaječné cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme dobre odkvapkať. Karfiol očistíme a umyjeme, potom ho vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme. Vyberieme ho a necháme odkvapkať. Do misy vhodnej na premiešanie surovín vložíme odkvapkané cestoviny, uvarený karfiol rozobratý na ružičky, postrúhaný syr tofu, prelejeme zálievkou, ktorú sme si pripravili z vody, rastlinného oleja, vegety a prelisovaného cesnaku. Nakoniec posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Zľahka všetko premiešame a vložíme do ohňovzdornej misy, ktorú sme jemne vytreli rastlinným olejom. Takto pripravené vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Podávame so zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre: