balík
bezvaječných cestovín, karfiol , 300 g syra tofu, 250 ml zálievky
(200 ml vody,, 50 ml rastlinného oleja,, lyžičku vegety,, 3
strúčiky cesnaku) ,2 lyžice nadrobno posekanej zelenej
petržlenovej vňate
Bezvaječné
cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme dobre
odkvapkať. Karfiol očistíme a umyjeme, potom ho vložíme do
vriacej osolenej vody a uvaríme. Vyberieme ho a necháme odkvapkať.
Do misy vhodnej na premiešanie surovín vložíme odkvapkané
cestoviny, uvarený karfiol rozobratý na ružičky, postrúhaný syr
tofu, prelejeme zálievkou, ktorú sme si pripravili z vody,
rastlinného oleja, vegety a prelisovaného cesnaku. Nakoniec
posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Zľahka
všetko premiešame a vložíme do ohňovzdornej misy, ktorú sme
jemne vytreli rastlinným olejom. Takto pripravené vložíme do
vyhriatej rúry a zapečieme. Podávame so zeleninovým šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára