17. 9. 2016

Zapekaná brokolica s kyslou smotanou

600 g brokolice, 20 g masla, 4 vajcia, 1 lyžica horčice, 0,2 l mlieka, 100 g strúhaného syra, 1 lyžica nasekaného kôpru, 3 lyžice oleja, 3 lyžice strúhanky, 0,1 l kyslej smotany a soľ
Brokolicu uvaríme do polomäkka v slanej vode, potom ju nakrájame na malé kúsky. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom, naložíme do nej brokolicu a zalejeme ju vajcami rozšľahanými s mliekom a horčicou. Osobitne na oleji opražíme strúhanku. Na vrch brokolice nasypeme strúhaný syr pomiešaný s vychladnutou strúhankou. Pečieme v horúcej rúre asi 30 minút. Pri podávaní brokolicu posypeme kôprom a pokvapkáme ju kyslou smotanou.

Žiadne komentáre: