17. 9. 2016

Zapečený hlávkový šalát so syrom

100 g ementálu, 30 g údenej slaniny, 2 lyžice lahôdkovej smotany, 2 žĺtky, 100 ml mlieka, 2 hlávky šalátu, 30 tuku, strúhanka, soľ
Šalát rozoberieme, umyjeme a nakrájame na tenké rezance. Časť nasypeme do vymastnej ohňovzdornej misy. Vrch posypeme trochou nakrájanej údenej slaniny a trochou nastrúhaného syra. Opäť dáme vrstvu šalátu, slaniny a syra. Tak to striedame, až kým nenaplníme celú misu.Žĺtky rozmiešame s mliekom a so soľou. Zalejeme šalát, posypeme strúhankou a zapečieme vo vyhriatej rúre. Nakoniec pokvapkáme kyslou smotanou. Podávame ako predjedlo.

Žiadne komentáre: