17. 9. 2016

Zapečené hríby

600 g hríbov , cibuľu, 50 g prerastenej slaniny ,50 g masla , 3 strúčiky cesnaku ,2 PL petržlenovej vňate , 3 žĺtky 60 ml bieleho vína ,4 PL ušľahanej šľahačky ,2 PL parmezánu, soľ ,mleté čierne korenie , citrónovú šťavu ,olivový olej
Hríby očistíme, prípadne ich zľahka poumývame, osušíme prikladaním utierky a pokrájame na hrubé plátky.Ošúpeme cibuľu, pokrájame spolu so slaninou na malé kocky a opražíme na 3 PL masla. Pridáme hríby, spolu popražíme a ochutíme soľou, mletým čiernym korením a rozdrveným cesnakom.Primiešame petržlenovú vňať. Hríby potom odložíme z plameňa a necháme ich na sitku dôkladne odkvapkať. Nad parou vyšľaháme na krém žĺtky, víno, soľ, mleté čierne korenie a malé množstvo citrónovej šťavy. Odložíme z pary, necháme trocha vychladnúť.Opatrne primiešame vyšľahanú šľahačku. Predhrejeme rúru na grilovanie. Rovnomerne upravíme odkvapkané hríby na ohňovzdorné taniere alebo podnos. Polejeme ich malým množstvom omáčky a posypeme parmezánom. Nakoniec hríby zapečieme v predhriatej rúre.Najvhodnejšou prílohou je zemiakové pyré, petržlenové zemiaky alebo cestoviny.

Žiadne komentáre: