600
g hríbov , cibuľu, 50 g prerastenej slaniny ,50 g masla , 3
strúčiky cesnaku ,2 PL petržlenovej vňate , 3 žĺtky 60 ml
bieleho vína ,4 PL ušľahanej šľahačky ,2 PL parmezánu, soľ
,mleté čierne korenie , citrónovú šťavu ,olivový olej
Hríby
očistíme, prípadne ich zľahka poumývame, osušíme prikladaním
utierky a pokrájame na hrubé plátky.Ošúpeme cibuľu, pokrájame
spolu so slaninou na malé kocky a opražíme na 3 PL masla. Pridáme
hríby, spolu popražíme a ochutíme soľou, mletým čiernym
korením a rozdrveným cesnakom.Primiešame petržlenovú vňať.
Hríby potom odložíme z plameňa a necháme ich na sitku dôkladne
odkvapkať. Nad parou vyšľaháme na krém žĺtky, víno, soľ,
mleté čierne korenie a malé množstvo citrónovej šťavy.
Odložíme z pary, necháme trocha vychladnúť.Opatrne primiešame
vyšľahanú šľahačku. Predhrejeme rúru na grilovanie. Rovnomerne
upravíme odkvapkané hríby na ohňovzdorné taniere alebo podnos.
Polejeme ich malým množstvom omáčky a posypeme parmezánom.
Nakoniec hríby zapečieme v predhriatej rúre.Najvhodnejšou
prílohou je zemiakové pyré, petržlenové zemiaky alebo cestoviny.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára