17. 9. 2016

Zapečené šampiňóny s plnkou

9 väčších šampiňónov , soľ , mleté čierne korenie, olej ,mleté bravčové mäso ,mletú červenú papriku ,smotanu na varenie , kyslú smotanu ,strúhaný parmezán ,tvrdý syr ,šalotku, tymian, bylinky
Bravčové mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením a mletou sladkou červenou paprikou. Zo šampiňónov zrežeme nožičky, vnútornú časť vyberieme, pokrájame a s nakrájanou šalotkou urestujeme na oleji. Pridáme ochutené mäso, premiešame a opečieme. Do teplej masy prisypeme nastrúhaný tvrdý syr. Vyčistené šampiňóny naplníme pripravenou plnkou. Preložíme do zapekacej misy, podlejeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 20 minút. Do kyslej smotany pridáme smotanu na varenie, nasekané bylinky a strúhaný syr.
Pripravenou omáčkou prelejeme predpečené šampiňóny a necháme zapiecť. Po zapečení posypeme parmezánom a ozdobíme lístkami tymianu.

Žiadne komentáre: