zajac,voda,červená
mletá paprika,bravčová masť,čierne korenie,cibuľa,cesnak,
soľ,múka,sladká smotana,bobkový list
nokedle
: voda,vajce,hrubá múka,soľ
Zo
zajaca odrežeme hlavu, krk a rebrá – na hrudi, je málo mäsa. Z
týchto časti sa varí polievka. Zvyšok aj s kosťami rozkrájame
na približne rovnaké časti. Na masti speníme na drobné kúsky
pokrájanú cibuľu a zo dva strúčiky cesnaku. Na to poukladáme
kusy zajačieho mäsa a opečieme zo všetkých strán, aby sa mäso
zatiahlo. Osolíme, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku a
podlejeme hrnčekom čistej vody. Pod pokrievkou mäso dusíme do
mäkka. Keď je hotové, do sladkej smotany pridáme zo dve
polievkové lyžice hladkej múky, poriadne rozmiešame, aby nám
nevznikli hrudky a naleje ma mäso. Pridáme bobkový list a necháme
raz prevariť. Podávame s nokedlami.
Nokelde
: Všetky suroviny zmiešame na hustejšie cesto, ktoré
položíme na lopárik. Z neho nožom odkrajujeme rovnako veľké
kúsky v tvare halušiek a uvaríme v osolenej vriacej vode.Nokedle
môžu byt prílohou aj k iným jedlám z mäsa, ako napríklad ku
kurčaťu na smotane, alebo kuraciemu paprikášu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára