8. 9. 2016

Polnina z kuraťa /Plnka z kurčata/

pečeň z kuraťa,cibuľa,petržlenová vňať,masť,čierne korenie,soľ,vajíčko, strúhanka, hladká múka
Pečeň naškriabeme nožom na hustú kašu. Hlávku cibule pokrájame na drobné kúsky, rovnako aj petržlenovú vňať. Pridáme za polievkovú lyžicu bravčovej masti, soľ a mleté čierne korenie. Všetko poriadne premiešame. Do zmesi rozbijeme jedno celé vajíčko a pridáme dve polievkové lyžice strúhanky. Opäť zamiešame a po lyžici prisýpame hladkú múku tak, až nám vznikne hustejšie cesto, z ktorého budeme lyžicou vykrajovať kúsky a vkladať do vriacej polievky. Ak bude zmes redšia, kúsky sa nám pri varení rozpadnú a vývar bude mútny.Polnina sa podáva buď ako súčasť polievky namiesto rezancov ,alebo ako príloha k mäsu uvarenému v polievke .

Žiadne komentáre: