pečeň
z kuraťa,cibuľa,petržlenová vňať,masť,čierne
korenie,soľ,vajíčko, strúhanka, hladká múka
Pečeň
naškriabeme nožom na hustú kašu. Hlávku cibule pokrájame na
drobné kúsky, rovnako aj petržlenovú vňať. Pridáme za
polievkovú lyžicu bravčovej masti, soľ a mleté čierne korenie.
Všetko poriadne premiešame. Do zmesi rozbijeme jedno celé vajíčko
a pridáme dve polievkové lyžice strúhanky. Opäť zamiešame a po
lyžici prisýpame hladkú múku tak, až nám vznikne hustejšie
cesto, z ktorého budeme lyžicou vykrajovať kúsky a vkladať do
vriacej polievky. Ak bude zmes redšia, kúsky sa nám pri varení
rozpadnú a vývar bude mútny.Polnina sa podáva buď ako súčasť
polievky namiesto rezancov ,alebo ako príloha k mäsu uvarenému v
polievke .
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára