200
g masla,500
g medu,250
g krupicového
cukru,1 balíček medovníkového korenia,15 g kakaového
prášku,1200 g hladkej
múky,1 balíček prášku do pečiva,štipka soli,2 vajcia
na
polevu 2 bielka,300 g práškového
cukru,červené, žlté ,modré potravinárske farbivo , maslo
na vymastenie plechu
Maslo,
med, cukor, medovníkové(perníkové) korenie a kakao vložíme do
hrnca, pri miernej teplote za stáleho miešania privedieme do varu a
necháme vychladnúť. Múku s práškom do pečiva prosejeme,
pridáme soľ, vajcia a zmiešame s medovou masou. Najprv všetko
dobre zamiešame varechou, potom na pomúčenej doske vypracujeme na
hladké cesto. Vytvarujeme bochník, zabalíme do alobalu a necháme
cez noc odpočívať. Plech vymastíme maslom. Cesto rozvaľkáme na
pomúčenej doske na hrúbku 4 mm, vykrajujeme rôzne tvary a
pečieme 15 minút v rúre pri teplote 200 °C. Upečené
medovníčky necháme vychladnúť. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh
a pritom pomaly pridávame toľko práškového cukru, aby vznikla
hustá poleva vhodná na striekanie ozdôb. Polevu rozdelíme do
troch nádob a každú zafarbíme inou farbou. Z pergamenového
papiera urobíme kornútiky, naplníme polevou, rožtek odstrihneme a
ozdobíme medovníčky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára