11
bielkov, 1 lyžica vínnej kyseliny, 1 lyžička mletej vanilky, 150
g polohrubej múky, 250 g kryštálového cukru,na hrot noža soli
Biela
poleva: 2 až 3 lyžice horúcej vody, 2 lyžičky mletej vanilky,
300 g práškového cukru
Z
bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne doň zamiešame preosiatu
múku, vínnu kyselinu, cukor, mletú vanilku a soľ. Zmesou naplníme
nevymastenú bábovkovú formu a pečieme v mierne vyhriatej rúre
asi 60 minút. Pred dopečením vyskúšame pomocou drievka či
je bábovka upečená – cesto sa nesmie lepiť na drievko. Upečenú
bábovku vyberieme z rúry, obrátime hore dnom a necháme stáť tak
dlho, až kým nevychladne a sama nevypadne z formy. Vychladnutú
bábovku potrieme bielou polevou
Biela
poleva: Cukor, horúcu vodu a mletú vanilku vymiešame tak, aby
poleva bola hladká a lesklá.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára