6. 9. 2016

Americká bábovka

11 bielkov, 1 lyžica vínnej kyseliny, 1 lyžička mletej vanilky, 150 g polohrubej múky, 250 g kryštálového cukru,na hrot noža soli
Biela poleva: 2 až 3 lyžice horúcej vody, 2 lyžičky mletej vanilky, 300 g práškového cukru
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne doň zamiešame preosiatu múku, vínnu kyselinu, cukor, mletú vanilku a soľ. Zmesou naplníme nevymastenú bábovkovú formu a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 60 minút. Pred dopečením vyskúšame pomocou drievka či je bábovka upečená – cesto sa nesmie lepiť na drievko. Upečenú bábovku vyberieme z rúry, obrátime hore dnom a necháme stáť tak dlho, až kým nevychladne a sama nevypadne z formy. Vychladnutú bábovku potrieme bielou polevou

Biela poleva: Cukor, horúcu vodu a mletú vanilku vymiešame tak, aby poleva bola hladká a lesklá.

Žiadne komentáre: