20
dkg kryštálového cukru, 15 dkg hladkej múky, 6 vajec, 10 dkg
masla, 5 dkg hrozienok, 6 PL pomarančovej šťavy, 1 ČL
pomarančovej kôry, 1 ČL prášku do pečiva, trochu soli
Poleva: 4 PL marhuľového /pomarančového/ lekváru, 2 PL pomarančovej šťavy, 0,5 dcl rumu
Poleva: 4 PL marhuľového /pomarančového/ lekváru, 2 PL pomarančovej šťavy, 0,5 dcl rumu
Žĺtka
vymiešame s 10 dkg kryštálového cukru do zbelenia a potom
pridávame po lyžičkách pomarančovú šťavu, trochu soli, ďalej
rozpustené vlažné maslo a všetko dobre vymiešame. Bielka
vyšľaháme s 10 dkgkryštálového cukru. Do vymiešaných žĺtok
pridávame postupne múku s práškom do pečiva a nakoniec to
premiešame s bielkovou penou. Pridáme umyté hrozienka. Pečieme vo
vymastenej a strúhankou vysypanej forme v horúcej rúre 5 minút
potom znížime na 180 stupňov a pečieme 45 minút. V polovici
pečenia prikryjeme babovku papierom aby nezhorel vrch. Po upečení
nechať trochu vychladnúť ,vyklopiť a polievať s
rozmiešanou polevou. Babovku nechame vychladnúť a necháme
odstáť v chladničke do druhého dňa.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára