6. 9. 2016

Pomarančová bábovka

20 dkg kryštálového cukru, 15 dkg hladkej múky, 6 vajec, 10 dkg masla, 5 dkg hrozienok, 6 PL pomarančovej šťavy, 1 ČL pomarančovej kôry, 1 ČL prášku do pečiva, trochu soli
Poleva: 4 PL marhuľového /pomarančového/ lekváru, 2 PL pomarančovej šťavy, 0,5 dcl rumu
Žĺtka vymiešame s 10 dkg kryštálového cukru do zbelenia a potom pridávame po lyžičkách pomarančovú šťavu, trochu soli, ďalej rozpustené vlažné maslo a všetko dobre vymiešame. Bielka vyšľaháme s 10 dkgkryštálového cukru. Do vymiešaných žĺtok pridávame postupne múku s práškom do pečiva a nakoniec to premiešame s bielkovou penou. Pridáme umyté hrozienka. Pečieme vo vymastenej a strúhankou vysypanej forme v horúcej rúre 5 minút potom znížime na 180 stupňov a pečieme 45 minút. V polovici pečenia prikryjeme babovku papierom aby nezhorel vrch. Po upečení nechať trochu vychladnúť ,vyklopiť a polievať s rozmiešanou polevou. Babovku nechame vychladnúť a necháme odstáť v chladničke do druhého dňa.

Žiadne komentáre: