250
g odkôstkovaných sušených sliviek, 4 lyžie portského vína, 120
g kandizovaných čerešní,200 g masla, strúhanka, 200 g cukru, 3
vajcia, 200 g múky, štipka soli, 1/2 lyžičky prášku do pečiva
Slivky
a čerešne nakrájame na malé kúsky, necháme nasiaknuť portským
vínom. Vymastíme a vysypeme bábovkovú formu, položíme ju do
chladu.Cukor vmiešame do zmäknutého masla. Miešame, kým sa cukor
úplne nerozpustí. Vajcia vmiešavame po jednom. Z múky trochu
odsypeme a odložíme nabok. Ostatnú múku, ktorú sme predtým
preosiali a zmiešali s práškom do pečiva, primiešame do
cesta.Nabok odloženú múku zmiešame s ovocím a takisto vmiešame
do cesta. Vlejeme do formy, ktorá by mala byť plná asi do
3/4.Koláč pečieme na spodnom rošte rozohriatej rúry. Asi 20
minút pred dopečením koláč skontrolujeme a prípadne prikryjeme
pergamenovým papierom, aby nezhnedol.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára