1,2
kg hovädzieho stehna, 1 kg cibule, 3 dl oleja, 300 g oravskej
slaniny, 50 g čerstvých feferóniek, 250 g čerstvých rajčín,
250 g čerstvej papriky zelenej, 250 g čerstvých šampiňónov, 150
g cesnaku, 1 dl červeného vína, soľ, mleté čierne korenie, nové
korenie, hubový bujón
Mäso
nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a
potrieme cesnakom. Nakrájanú cibuľu speníme na horúcom oleji,
pridáme mäso a dusíme. Keď mäso dostatočne zmäkne pridáme
nakrájanú všetku zeleninu, zalejeme bujónom a varíme. Osobitne
usmažíme slaninu a šampiňóny, ktoré potom pridáme do
pripravovaného gulášu. Na záver dochutíme koreniami a
feferónkami. Podľa potreby zahustíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára