6. 9. 2016

Veľkonočný kotúč

kus bravčového alebo teľacieho stehna (asi 750 g), 100 g slaniny, 100 g šunky, 2 vajcia, 1 cibuľu, trošku oleja, 2 kyslé uhorky, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti, štipku rasce, štipku vegety, lyžičku horčice
Mäso rozkrojíme tak, aby vznikol úhľadný plát, natenko ho naklepeme, potrieme trošku olejom, horčicou, posolíme a pokoreníme. Na pripravené mäso poukladáme plátky šunky, na to rozotrieme praženicu, ktorú sme pripravili na troške oleja a cibuľke, posypeme rascou, štipkou vegety a nadrobno posekanými kyslými uhorkami. Naplnenú roládu skrútime, zaviažeme alebo zašijeme niťou a prudko zo všetkých strán najprv opečieme na rozpálenom tuku, aby z mäsa nevytiekla šťava. Potom za občasného podlievania horúcou vodou upečieme domäkka. Teplý kotúč podávame so zemiakmi, šalátom, ale môžeme podávať aj ako studenú misu.

Žiadne komentáre: