kus
bravčového alebo teľacieho stehna (asi 750 g), 100 g slaniny, 100
g šunky, 2 vajcia, 1 cibuľu, trošku oleja, 2 kyslé uhorky, soľ a
mleté čierne korenie podľa chuti, štipku rasce, štipku vegety,
lyžičku horčice
Mäso
rozkrojíme tak, aby vznikol úhľadný plát, natenko ho naklepeme,
potrieme trošku olejom, horčicou, posolíme a pokoreníme. Na
pripravené mäso poukladáme plátky šunky, na to rozotrieme
praženicu, ktorú sme pripravili na troške oleja a cibuľke,
posypeme rascou, štipkou vegety a nadrobno posekanými kyslými
uhorkami. Naplnenú roládu skrútime, zaviažeme alebo zašijeme
niťou a prudko zo všetkých strán najprv opečieme na rozpálenom
tuku, aby z mäsa nevytiekla šťava. Potom za občasného
podlievania horúcou vodou upečieme domäkka. Teplý kotúč
podávame so zemiakmi, šalátom, ale môžeme podávať aj ako
studenú misu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára