1
kg hladkej múky, 250 g masla, 50 g droždia, 200 g tvarohu, 2
vajcia, 0,5 l mlieka, 4 žĺtky, 1 vanilkový cukor, citrónová
kôra, troška soli
Droždie
s trochou cukru a dvoma lyžicami vlažného mlieka zmiešame na
riedku kašičku – kvások. Keď kvások vzíde, pridáme k nemu do
misy cukor, múku rozpustený tuk a mlieko, do ktorého sme vmiešali
soľ a vajce. Vareškou vypracujeme cesto. Tretinu cesta odoberieme a
vmiešame doň tvaroh. Obe časti necháme vykysnúť. Okrúhly plech
vymastíme, naspodok položíme cesto bez tvarohu. Z cesta s tvarohom
vyformujeme šúľok, ktorý uložíme do formy a celé prikryjeme
zvyšným cestom. Potrieme vajcom a pečieme do zlatista.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára