1
L plnotučného mlieka,15 vajec,pažítka, petržlenová vňať,čierne
mleté korenie,soľ
Vajíčka
poriadne rozšľaháme vidličkou, aby tvorili tekutinu jednej farby
a nedalo sa odlíšiť bielko od žĺtka. Potom to vlejeme do
studeného mlieka. Dochutíme nadrobno nasekanou pažítkou, korením,
soľou a podľa možnosti čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
Hrniec položíme na veľmi mierny plameň a neustále miešame, až
kým sa teplom zmes zahustí, takže na pohľad pripomína hustú
praženicu.Hrniec odstavíme z ohňa a zmes precedíme cez gazu.
Vznikne mäkká hrudka, ktorú ešte chvíľu necháme z gazy
odkvapkať. Mäkkú hrudku potom naložíme na pekáč, upravíme na
rovnako hrubú vrstvu a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 20
minút.
Vajcová
hrudka na sladko
Postup
je rovnaký ako pri vajcovej hrudke na slano, len do zmesi
nepridávame korenie, ani pažítku a petržlenovú vňať. Namiesto
toho do mlieka s rozšľahanými vajíčkami nasypeme polievkovú
lyžicu práškového cukru a jedno balenie vanilkového cukru.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára