100
g múky, ½ lyžičky cukru, soľ, 20 g margarínu, 2 žĺtky,
3lyžice mlieka, 200 g tekvice alebo cukiny, 200 g mrkvy, 20 g masla,
čierne korenie, koriander, ½ lyžičky mäty, 100 g syra mascarpone
alebo smotany na šľahanie, 30 g píniových orieškov
Do
misy dáme múku, štipku soli, cukor, margarín, žĺtok a 2 lyžice
mlieka. Vymiesime pevné cesto, ktoré uložíme na pol hodiny do
chladničky. Tekvicu a mrkvu očistíme a postrúhame na hrubom
strúhadle. Podusíme 5-7 minút na masle, osolíme, okoreníme,
pridáme koriander a mätu. Vychladnuté zmiešame s mascarpone,
lyžicou mlieka a žĺtkom. Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme
a dáme do formy. Vytvoríme 2 cm okraj. Navrch cesta dáme papier na
pečenie a cesto zaťažíme 1 kg hrachu alebo fazule. Pečieme 15
minút. Potom cesto vyberieme, dáme na plech hrach alebo fazuľu a
papier a na predpečené cesto natrieme zeleninovú plnku. Vrch
posypeme píniovými orieškami a koláč pečieme ešte 20-25 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára