7. 9. 2016

Hus na hubovom kubovi

600 g husacích pŕs, 50 g anglickej slaniny, 80 g sušených húb, 400 g krúp, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL majoránky, soľ, štipku rasce, štipka drveného korenia, cibuľa, 3 PL sadla
Husacie prsia dobre očistíme, umyjeme a osušíme. Kožu ostrým nožom ľahko na niekoľkých miestach prerežeme, prešpikujeme nakrájanými kúskami prerastenej anglickej slaniny. Potom mäso osolíme v pekáči rozohrejeme maslo a hus na ňom zo všetkých strán opečieme. Zakryjeme pokrievkou a dusíme v rúre približne 25 minút. Sušené huby dáme do vlažnej vody a necháme minimálne hodinu namáčať. Krúpy dobre prepláchneme pod tečúcou vodou a uvaríme ich domäkka. Potom ich scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme dobre odkvapkať. Uvarené, odkvapkané krúpy premiešame so sušenými hubami a rozotreným cesnakom, ochutíme majoránkou, rascou, soľou, korením. Zmes na kuba dáme do sadlom vymazanej zapekacej misy, alebo pekáča. Rozložíme na ne kúsky husacích pŕs, prelejeme výpekom a dopečieme domäkka. Počas pečenia si olúpeme cibuľu, nakrájame ju na kolieska a opečieme na zvyšku sadla. Tesne pred podávaním nasypeme opečenú cibuľku na jednotlivé porcie.

Žiadne komentáre: