600
g husacích pŕs, 50 g anglickej slaniny, 80 g sušených húb, 400 g
krúp, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL majoránky, soľ, štipku rasce,
štipka drveného korenia, cibuľa, 3 PL sadla
Husacie
prsia dobre očistíme, umyjeme a osušíme. Kožu ostrým nožom
ľahko na niekoľkých miestach prerežeme, prešpikujeme nakrájanými
kúskami prerastenej anglickej slaniny. Potom mäso osolíme v pekáči
rozohrejeme maslo a hus na ňom zo všetkých strán opečieme.
Zakryjeme pokrievkou a dusíme v rúre približne 25 minút. Sušené
huby dáme do vlažnej vody a necháme minimálne hodinu namáčať.
Krúpy dobre prepláchneme pod tečúcou vodou a uvaríme ich
domäkka. Potom ich scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme
dobre odkvapkať. Uvarené, odkvapkané krúpy premiešame so
sušenými hubami a rozotreným cesnakom, ochutíme majoránkou,
rascou, soľou, korením. Zmes na kuba dáme do sadlom vymazanej
zapekacej misy, alebo pekáča. Rozložíme na ne kúsky husacích
pŕs, prelejeme výpekom a dopečieme domäkka. Počas pečenia si
olúpeme cibuľu, nakrájame ju na kolieska a opečieme na zvyšku
sadla. Tesne pred podávaním nasypeme opečenú cibuľku na
jednotlivé porcie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára