7. 9. 2016

Kačka plnená plnkou

kačka, 200 g strúhanky, 60 g masla, 60 g hrozienok, 60 g vlašských orechov, vajce, zväzok tymiánu, mleté korenie, 1 KL soli, 1 PL hladkej múky
Do misy nasypeme strúhanku, pridáme maslo, pod tečúcou vodou umyté hrozienka, nahrubo nasekané vlašské orechy, vajce, nasekaný tymián, korenie a soľ. Všetko dobre premiešame. Kačicu očistíme a umyjeme. Potom naplníme brušnú dutinu orechovou nádivkou a otvor dobre uzavrieme špáradlom, alebo zošijeme bielou potravinárskou niťou. Kačku osolíme a položíme do pekáča bruchom dole. Podlejeme vodou a pečieme pri 180 stupňoch približne 45 minút. Potom ju otočíme a pečieme ešte asi 35 minút dozlata. Počas pečenia polievame kačku výpekom alebo vodou. Upečenú kačku vyberieme z pekáča, rozporcujeme ju a uchováme v teple. Šťavu zlejeme do kastrólika, poprášime múkou, rozriedime vodou, alebo vývarom a asi 5 minút povaríme. Kačku podávame so zemiakmi, knedlíkmi.

Žiadne komentáre: