kačka,
200 g strúhanky, 60 g masla, 60 g hrozienok, 60 g vlašských
orechov, vajce, zväzok tymiánu, mleté korenie, 1 KL soli, 1 PL
hladkej múky
Do
misy nasypeme strúhanku, pridáme maslo, pod tečúcou vodou umyté
hrozienka, nahrubo nasekané vlašské orechy, vajce, nasekaný
tymián, korenie a soľ. Všetko dobre premiešame. Kačicu očistíme
a umyjeme. Potom naplníme brušnú dutinu orechovou nádivkou a
otvor dobre uzavrieme špáradlom, alebo zošijeme bielou
potravinárskou niťou. Kačku osolíme a položíme do pekáča
bruchom dole. Podlejeme vodou a pečieme pri 180 stupňoch približne
45 minút. Potom ju otočíme a pečieme ešte asi 35 minút dozlata.
Počas pečenia polievame kačku výpekom alebo vodou. Upečenú
kačku vyberieme z pekáča, rozporcujeme ju a uchováme v teple.
Šťavu zlejeme do kastrólika, poprášime múkou, rozriedime vodou,
alebo vývarom a asi 5 minút povaríme. Kačku podávame so
zemiakmi, knedlíkmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára