17. 9. 2016

Špenátové halušky s nivou a pórom

500 g čerstvého alebo mrazeného špenátu, 500 g hrubej múky, 500 g hladkej múky , 2 vajcia, 4 – 5 strúčikov cesnaku, soľ, parmezán na posypanie Omáčka: 250 ml smotany na šľahanie , olej , 200 g šampiňónov, 100 g syra niva , menší pór
Špenát pokrájame nadrobno, pridáme múku, vajcia, roztlačený cesnak, soľa vodu podľa potreby. Vznikne polotuhé cesto. Cesto pretlačíme cez sito na halušky do vriacej osolenej vody. Halušky necháme prevrieť a keď všetky vyplávajú na povrch, scedíme ich a jemne prepláchneme studenou vodou. Na panvici na troške oleja urestujeme na tenké pásiky nakrájané šampiňóny s kolieskami póru do svetlo ružova. Prilejeme smotanu, pridáme rozdrobenú nivu a necháme prevrieť, kým sa syr nerozpustía omáčka nezhustne. Na tanier naložíme halušky, zalejeme ich omáčkou a posypeme strúhaným parmezánom.

Žiadne komentáre: