500
g čerstvého alebo mrazeného špenátu, 500 g hrubej múky, 500 g
hladkej múky , 2 vajcia, 4 – 5 strúčikov cesnaku, soľ, parmezán
na posypanie Omáčka: 250 ml smotany na šľahanie , olej , 200 g
šampiňónov, 100 g syra niva , menší pór
Špenát
pokrájame nadrobno, pridáme múku, vajcia, roztlačený cesnak,
soľa vodu podľa potreby. Vznikne polotuhé cesto. Cesto pretlačíme
cez sito na halušky do vriacej osolenej vody. Halušky necháme
prevrieť a keď všetky vyplávajú na povrch, scedíme ich a jemne
prepláchneme studenou vodou. Na panvici na troške oleja urestujeme
na tenké pásiky nakrájané šampiňóny s kolieskami póru do
svetlo ružova. Prilejeme smotanu, pridáme rozdrobenú nivu a
necháme prevrieť, kým sa syr nerozpustía omáčka nezhustne. Na
tanier naložíme halušky, zalejeme ich omáčkou a posypeme
strúhaným parmezánom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára