250
g širokých rezancov, olej ,cibuľu, 50 g prerastenej slaniny, 250 g
mletej hovädziny , 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate , 1/2
lyžičky rozmarínu , 2 lyžice masla, 5 paradajok, 2 vajcia ,2
lyžičky soli ,1/2 lyžičky mletého čierneho korenia , 250 ml
mlieka, 100 g strúhaného syra
Rezance
uvaríme vo vode, do ktorej pridáme trochu oleja. Asi po 10 minútach
ich prepláchneme studenou vodou. Nakrájame cibuľu a slaninku a
speníme do hneda. Po kúskoch pridávame mleté mäso a pražíme do
hneda spolu s cibuľou a slaninou. Ochutíme petržlenovou vňaťou a
rozmarínom. Formu na nákyp vymastíme. Na spodok položíme
polovicu rezancov, zakryjeme vrstvou mäsovej zmesi a napokon
prekryjeme opäť rezancami. V miske rozhabarkujeme mlieko s vajcom,
soľou a mletým čiernym korením a nákyp touto zmesou prelejeme.
Posypeme strúhaným syrom a zapečieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára