špagety
,1 000 g sláviek (mušlí) , 200 g lúpaných kreviet ,100 g malých
sépií ,4 lyžice olivového oleja,2 lyžice masla, soľ ,cesnak ,
šťavu z citróna alebo limetky, 2 lyžice posekanej petržlenovej
vňate , korenie , kocku bujónu, petržlen
Slávky
dôkladne očistíme pod vodou. Použijeme len tie, ktoré sú
zavreté. Krevety umyjeme a sépie nakrájame na kolieska. Na panvici
rozohrejeme 2 lyžice oleja a maslo, vložíme mušle, prikryjeme a
za stáleho potriasania panvice tepelne upravujeme, kým sa mušle
neotvoria. Slávky, ktoré sa neotvorili, sú nepoužiteľné.
Ostatné uvoľníme z lastúr. Na rozohriatom zostávajúcom oleji a
masle speníme nasekaný cesnak, kocku bujónu, cesnak a petržlen,
pridáme morské plody, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme
petržlenom. Pridáme scedenú šťavu z mušlía podusíme asi 5
minút. Uvarené špagety scedíme a odkvapkané ich premiešame s
morskými plodmi. Okoreníme čerstvo mletým korením.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára