17. 9. 2016

Špagety s morskými plodmi

špagety ,1 000 g sláviek (mušlí) , 200 g lúpaných kreviet ,100 g malých sépií ,4 lyžice olivového oleja,2 lyžice masla, soľ ,cesnak , šťavu z citróna alebo limetky, 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate , korenie , kocku bujónu, petržlen
Slávky dôkladne očistíme pod vodou. Použijeme len tie, ktoré sú zavreté. Krevety umyjeme a sépie nakrájame na kolieska. Na panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja a maslo, vložíme mušle, prikryjeme a za stáleho potriasania panvice tepelne upravujeme, kým sa mušle neotvoria. Slávky, ktoré sa neotvorili, sú nepoužiteľné. Ostatné uvoľníme z lastúr. Na rozohriatom zostávajúcom oleji a masle speníme nasekaný cesnak, kocku bujónu, cesnak a petržlen, pridáme morské plody, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme petržlenom. Pridáme scedenú šťavu z mušlía podusíme asi 5 minút. Uvarené špagety scedíme a odkvapkané ich premiešame s morskými plodmi. Okoreníme čerstvo mletým korením.

Žiadne komentáre: