500
g húb (pečiarky, hríby alebo masliaky), 100 g zeleného hrášku,
200 g karfiolu, 50 g tuku, 40 g hladkej múky, ¼ l vývaru z kostí,
30 g masla, vajce, 20 g strúhanej žemle, petržlen, čierne
korenie, žltý ďumbier, koriander, muškátový kvet, paprika, soľ
Huby
očistíme, umyjeme malé po dĺžke rozpolíme, väčšie nakrájame
na okruteky a dusíme 10 minút vo vlastnej šťave. Tak isto udusíme
hrášok a karfiol rozobraný na ruičky. Múku miešame v
rozpustenom tuku do bledožlta, zalejeme vývarom z kostí, pridáme
huby, zeleninu, korenie. Osolíme a všetko krátko povaríme. Na
knedlíčky rozotrieme maslo, pridáme rozšľahané vajce, posekaný
petrlen a strúhanku. Knedlíčky veľkosti vlašského orecha varíme
5-10 minút v osolenej vode. Ragú podávame obložené žemľovými
knedličkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára