7. 9. 2016

Ragú z húb so zeleninou

500 g húb (pečiarky, hríby alebo masliaky), 100 g zeleného hrášku, 200 g karfiolu, 50 g tuku, 40 g hladkej múky, ¼ l vývaru z kostí, 30 g masla, vajce, 20 g strúhanej žemle, petržlen, čierne korenie, žltý ďumbier, koriander, muškátový kvet, paprika, soľ
Huby očistíme, umyjeme malé po dĺžke rozpolíme, väčšie nakrájame na okruteky a dusíme 10 minút vo vlastnej šťave. Tak isto udusíme hrášok a karfiol rozobraný na ruičky. Múku miešame v rozpustenom tuku do bledožlta, zalejeme vývarom z kostí, pridáme huby, zeleninu, korenie. Osolíme a všetko krátko povaríme. Na knedlíčky rozotrieme maslo, pridáme rozšľahané vajce, posekaný petrlen a strúhanku. Knedlíčky veľkosti vlašského orecha varíme 5-10 minút v osolenej vode. Ragú podávame obložené žemľovými knedličkami.

Žiadne komentáre: