1. 9. 2016

Prírodná hovädzia roštenka

300 g mäsa z nízkej roštenky., mleté čierne korenie., 20 g hladkej múky., 20 g oleja alebo bravčovej masti., 1 cibuľa., vývar z kostí., soľ.,
Umyté a osušené mäso rozkrojíme na dva plátky, narežeme okraje, posolíme, okoreníme, posypeme múkou a z oboch strán sprudka opečieme na rozohriatom tuku. Vyberieme na tanier a na tom istom tuku speníme cibuľu pokrájanú nadrobno. Pridáme roštenky, podlejeme vývarom alebo vriacou vodou a prikryté za občasného podlievania udusíme domäkka. Mäkké uložíme na zohriatu misu a polejeme šťavou. Podávame s varenými zemiakmi, s ryžou posypanou zelenou petržlenovou vňaťou a rôznymi šalátmi zo surovej zeleniny, ako aj s varenou zeleninou (mrkva., zelená fazuľka., špargľa), ozdobené rajčiakmi.

(2 porcie / 1 porcia 1675 kJ – 400 kcal., B – 32,0 g., T – 26,0 g., S – 9,5 g)

Žiadne komentáre: