300
g mäsa z nízkej roštenky., mleté čierne korenie., 20 g hladkej
múky., 20 g oleja alebo bravčovej masti., 1 cibuľa., vývar z
kostí., soľ.,
Umyté
a osušené mäso rozkrojíme na dva plátky, narežeme okraje,
posolíme, okoreníme, posypeme múkou a z oboch strán sprudka
opečieme na rozohriatom tuku. Vyberieme na tanier a na tom istom
tuku speníme cibuľu pokrájanú nadrobno. Pridáme roštenky,
podlejeme vývarom alebo vriacou vodou a prikryté za občasného
podlievania udusíme domäkka. Mäkké uložíme na zohriatu misu a
polejeme šťavou. Podávame s varenými zemiakmi, s ryžou posypanou
zelenou petržlenovou vňaťou a rôznymi šalátmi zo surovej
zeleniny, ako aj s varenou zeleninou (mrkva., zelená fazuľka.,
špargľa), ozdobené rajčiakmi.
(2
porcie / 1 porcia 1675 kJ – 400 kcal., B – 32,0 g., T – 26,0
g., S – 9,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára