7. 9. 2016

Orechové kolieska s nutelou

¼ kg hladkej múky, 15 dkg masla, 7 dkg práškového cukru, 2 žĺtky, 1 pl rumu, 3 dkg kyseliny citrónovej, štipka prášku do pečiva
na zdobenie : 1 pohár Nutelly, 5 dkg vlašských orechov, 42 polovíc orechových jadier, soľ, vajce, múka
Maslo a ostatné prísady vymiesime na cesto. Hotové cesto obalíme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť asi 30 minút v chladničke. Potom ho natenko vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Polovicu koliesok potrieme rozšľahaným vajcom a ozdobíme polovicou vlašského orecha. Pečieme v predhriatej rúre. Neozdobené kolieska natrieme Nutellou a zlepíme ich so zvyškom.

Žiadne komentáre: