¼
kg hladkej múky, 15 dkg masla, 7 dkg práškového cukru, 2 žĺtky,
1 pl rumu, 3 dkg kyseliny citrónovej, štipka prášku do pečiva
na zdobenie : 1 pohár Nutelly, 5 dkg vlašských orechov, 42 polovíc orechových jadier, soľ, vajce, múka
na zdobenie : 1 pohár Nutelly, 5 dkg vlašských orechov, 42 polovíc orechových jadier, soľ, vajce, múka
Maslo
a ostatné prísady vymiesime na cesto. Hotové cesto obalíme
potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť asi 30 minút v
chladničke. Potom ho natenko vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska.
Polovicu koliesok potrieme rozšľahaným vajcom a ozdobíme
polovicou vlašského orecha. Pečieme v predhriatej rúre.
Neozdobené kolieska natrieme Nutellou a zlepíme ich so zvyškom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára